TeresaK
20:15, 25 paź 2016

Witam wszystkich serdecznie. Jest tu tyle wyjatkowych, wspaniałych ludzi. Nic dziwnego, takie piękne ogrody mogą tworzyć tylko osoby, które mają wrażliwe serca. Trafiłam na Ogrodowisko już dawno. Zalogowałam się niedawno. Zdążyłam się zorientować, że tak chyba większość zaczynała. Ogród tworzę od zera. W tym roku, późną wiosną powstały pierwsze zarysy rabat, a jesienią posiałam trawę. Do założenia wątku w Naszych ogrodach nie jestem jeszcze gotowa. Na razie próbuje ogarnąć wiedzę, którą tutaj znalazłam. Ogrodowisko to niesamowita skarbnica informacji, porad, doświadczeń. I tutaj mam pytanie i jednocześnie prośbę o podpowiedź jak usystematyzować tę wiedzę. Jak to robicie? Próbowałam różnych rzeczy: założyłam zeszyt i zaczęłam robić notatki wg roślin, później wg czynności jakie trzeba zrobić w ogrodzie wg pór roku, założyłam segregator i po wydrukowaniu Waszych porad, pomysłów wpinałam do niego. Na komputerze mam katalogi w których umieszczam inspiracje zaczerpnięte z Waszych fantastycznych wątków. Doprowadziłam do tego, że mam setki notatek, zdjęć, wydrukowanych kartek i jak chcę coś znaleźć to nadal szukam między setkami postów i znów notuję. Mam wrażenie, że poruszam się w miejscu. Macie na to jakiś sposób?