ANNA1976
21:55, 21 kwi 2013

Witam serdecznie to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałam Was poprosić o pomoc w urządzeniu i zagospodarowaniu działki.
Działka ma 11 arów, ziemia piaszczysta + kilka wywrotek ziemi z kolei z niesamowitą ilością tłucznia i kamieni nawiezione dwa lata temu, po budowie. Na działce stoi dom i rośnie 8 sosen
Tak to wygląda na chwilę obecną :
Będzie nam potrzebny garaż i pomieszczenie gospodarcze do przechowywania np rowerów, kosiarki itp.
Myślałam o budynku gospodarczo garażowym w tym miejscu:
Jesienią zeszłego roku opryskałam wszystko Randapem, zaorałam, potem grabiłam i wybierałam kamienie.
Chciałabym dowieźć jeszcze jakiejś lepszej ziemi pod trawnik i na rabaty.
Trawę zamierzam siać dopiero pod koniec lata (po montażu przydomowej oczyszczalni)
Rośliny będę sadzić dopiero jesienią więc mam jeszcze czas aby odpowiednio przygotować podłoże.
Zupełnie nie mam pomysłu jak to teraz wszystko rozplanować i urządzić.
Nie wiem jak powinien wyglądać przedogródek i w który miejscu umieścić furtkę.
Wydaje mi się że furtka na wprost drzwi jest najlepszym rozwiązaniem ale nie wiem jak zaplanować rabaty, ścieżki i komunikacje.
Pomożecie?

Chciałam Was poprosić o pomoc w urządzeniu i zagospodarowaniu działki.
Działka ma 11 arów, ziemia piaszczysta + kilka wywrotek ziemi z kolei z niesamowitą ilością tłucznia i kamieni nawiezione dwa lata temu, po budowie. Na działce stoi dom i rośnie 8 sosen
Tak to wygląda na chwilę obecną :

Będzie nam potrzebny garaż i pomieszczenie gospodarcze do przechowywania np rowerów, kosiarki itp.
Myślałam o budynku gospodarczo garażowym w tym miejscu:

Jesienią zeszłego roku opryskałam wszystko Randapem, zaorałam, potem grabiłam i wybierałam kamienie.
Chciałabym dowieźć jeszcze jakiejś lepszej ziemi pod trawnik i na rabaty.
Trawę zamierzam siać dopiero pod koniec lata (po montażu przydomowej oczyszczalni)
Rośliny będę sadzić dopiero jesienią więc mam jeszcze czas aby odpowiednio przygotować podłoże.
Zupełnie nie mam pomysłu jak to teraz wszystko rozplanować i urządzić.
Nie wiem jak powinien wyglądać przedogródek i w który miejscu umieścić furtkę.
Wydaje mi się że furtka na wprost drzwi jest najlepszym rozwiązaniem ale nie wiem jak zaplanować rabaty, ścieżki i komunikacje.
Pomożecie?