Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

katel 20:40, 07 lut 2016

bozga napisał(a)

Jestem pod wrażeniem poradnika, zrobiłaś kawał dobrej roboty
Niektóre tylko rzeczy wymagają drobnej korekty, postaram się też Ci przesłać jeszcze kilka dodatkowych fotek na temat rozmnażania ale daj mi 2-3 dni. Niedługo wpadną do mnie znajomi na pogaduszki więc dzisiaj nie dam rady.
Serdecznie pozdrawiam

Wspaniale! Cieszę się, że jeszcze coś dodasz . Będę cierpliwie czekać.
Jana 20:43, 07 lut 2016

ja też Bożenko czekam na instruktaż z cięcia hortensji, chyba jeszcze za wcześnie ? ale już nosi, oj nosi
Flower1 20:57, 07 lut 2016

Bozenko mam pytanko bo nigdy do konca nie wiem ,jak podsypujesz nawozem czy sypiesz tez na srodek krzaka czy tylko dookola ?ja w sumie na srodek tez sypie ale nie wiem czy to jest dobrze..
mirkaka 16:16, 08 lut 2016

Oj ciężko być takim ekspertem, wszyscy zadają pełno pytań na które trzeba odpowiadać. Ale dziękuję Ci za te odpowiedzi pełne cierpliwości
Pozdrawiam Bożenko
bozga 18:35, 09 lut 2016

anna_t napisał(a)
dzięki za info o the fairy
a powiedz mi na mszyce co dajesz? jakieś naturalne sposoby jak mleko czy ludwik czy jakiś specyfik?

Najlepsze jest zgniatanie ręczne Ale oczywiście przy inwazji łapię jakiś ogólny środek na mszyce, znacznie bardziej negatywnie jestem nastawiona do środków grzybobójczych stąd róż jest u mnie jak na lekarstwo. A poza tym zbieram biedronki na spacerach do pudełka po zapałkach i znoszę je do ogrodu, no i likwiduję mrówki, które je chronią.
bozga 18:37, 09 lut 2016

Jana napisał(a)
ja też Bożenko czekam na instruktaż z cięcia hortensji, chyba jeszcze za wcześnie ? ale już nosi, oj nosi

Czekamy na krokusy . Nie spiesz się

bozga 18:39, 09 lut 2016

Flower1 napisał(a)
Bozenko mam pytanko bo nigdy do konca nie wiem ,jak podsypujesz nawozem czy sypiesz tez na srodek krzaka czy tylko dookola ?ja w sumie na srodek tez sypie ale nie wiem czy to jest dobrze..

Ja sypię z góry na środek, sam się rozpryskuje na boki, później trochę pogrzebię patykiem pod krzakiem i gotowe, nie ma co się przemęczać
Jana 18:40, 09 lut 2016

ja już myślałam, że to tegoroczne krokusy, a może jednak tegoroczne?
bozga 18:44, 09 lut 2016

mirkaka napisał(a)
Oj ciężko być takim ekspertem, wszyscy zadają pełno pytań na które trzeba odpowiadać. Ale dziękuję Ci za te odpowiedzi pełne cierpliwości
Pozdrawiam Bożenko

Nie przeszkadzają mi te pytania, lubię odpowiedzi proste bez odnoszenia się do wywodów naukowych na temat Ph gleby, chlorozy itp, więc pewnie wywołuja one uśmieszek u profesjonalistów ale mi to nie przeszkadza. Im prościej tym lepiej.
bozga 18:45, 09 lut 2016

Jana napisał(a)
ja już myślałam, że to tegoroczne krokusy, a może jednak tegoroczne?

Niestety zeszłoroczne