MamaMagda
23:50, 18 kwi 2013

Witam
Dużo Was czytam, uczę i działam w swoim ogrodzie.
Mój ogród to głównie byliny i rośliny jednoroczne. Kocham kwiaty i motyle w ogrodzie. Jednakże z racji, że urodziłam Maluszka nie mam tyle czasu na prace w ogrodzie. Postanowiłam zrobić w nim rewolucję i przerobić go na mniej pracochłonny. Dlatego bardzo proszę Was o pomoc. Cześciowo zaczęłam prace juz jesienią jednak mam dwie rabaty, które sprawiają mi problem i proszę o radę. Zmiany mogą być drastyczne - jestem odważna
Na początek chciałabym się przedstawić: ja i moja psunia:
a to moje ukochane Dalie + mam ich duuuużo więcej to tylko mały wycinek:
to malwy pod oknem w kuchni:
a taki misz-masz zwykle mam w ogrodzie:
A teraz do rzeczy - poniżej rabata o zmianę której Was proszę:
Do wczesnego lata wygląda pięknie - niestety potem juz tak pięknie nie jest
Obsadzam ja kwiatatami jednorocznymi jednak kosztuje mnie to bardzo dużo czasu i pracy, którego przy małym dziecku i pracy zawodowej niestety nie mam. Proszę o podpowiedź jak ją zaaranżować żeby było mniej pracochłonnie. Nie musi być tak kolorowo. Rabata jest w centrum ogrodu, w pełnym słońcu.
Poniżej jak wyglada teraz i opis co mam tam posadzone.
I druga rabata - zmiany zaczełam w ubiegłym roku jednak nie jestem zadowolona. Częściowo musiałam użyć maty pod rośliny (nie mogłam sobie poradzić ze Słonecznikiem bulwiastym /Topinambur/). Przesiewałam ziemię, wymieniałam a to cholerstwo ciągle wyłaziło - mam plan na jesien ją zlikwidować - położyłam ją tylko na fragmencie rabaty. Co tam posadzić/przesadzić aby było lepiej?

Dużo Was czytam, uczę i działam w swoim ogrodzie.
Mój ogród to głównie byliny i rośliny jednoroczne. Kocham kwiaty i motyle w ogrodzie. Jednakże z racji, że urodziłam Maluszka nie mam tyle czasu na prace w ogrodzie. Postanowiłam zrobić w nim rewolucję i przerobić go na mniej pracochłonny. Dlatego bardzo proszę Was o pomoc. Cześciowo zaczęłam prace juz jesienią jednak mam dwie rabaty, które sprawiają mi problem i proszę o radę. Zmiany mogą być drastyczne - jestem odważna

Na początek chciałabym się przedstawić: ja i moja psunia:

a to moje ukochane Dalie + mam ich duuuużo więcej to tylko mały wycinek:

to malwy pod oknem w kuchni:

a taki misz-masz zwykle mam w ogrodzie:

A teraz do rzeczy - poniżej rabata o zmianę której Was proszę:

Do wczesnego lata wygląda pięknie - niestety potem juz tak pięknie nie jest

Poniżej jak wyglada teraz i opis co mam tam posadzone.

I druga rabata - zmiany zaczełam w ubiegłym roku jednak nie jestem zadowolona. Częściowo musiałam użyć maty pod rośliny (nie mogłam sobie poradzić ze Słonecznikiem bulwiastym /Topinambur/). Przesiewałam ziemię, wymieniałam a to cholerstwo ciągle wyłaziło - mam plan na jesien ją zlikwidować - położyłam ją tylko na fragmencie rabaty. Co tam posadzić/przesadzić aby było lepiej?