Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

Agania 12:45, 02 kwi 2015

Inspirki super, z szałwią i rozchodnikami bajeczna, u mnie testowałam te czerwone rozchodniki, nie bardzo chcą u mnie rosnąć,, tylko odmiana Brilant spoko rośnie, szałwia ze stipami super wygląda
Mala_Mi 15:08, 02 kwi 2015

Jola.. jajcara z Ciebie wielka Dzięki za kilo złota ogrodnika Bo za roślinki się nie dziękuje Doszło.... kurierowi się zepsuł licznik, ale wydarłam mu kod.. i paczkę zabrałam. Niech sobie radzi sam z tym problemem.
ewsyg 15:27, 02 kwi 2015

Jola zrobiłam zdjęcia ubiorka wiecznie zielonego, zajrzyj do mnie
yolka 17:03, 02 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Jola.. jajcara z Ciebie wielka Dzięki za kilo złota ogrodnika Bo za roślinki się nie dziękuje Doszło.... kurierowi się zepsuł licznik, ale wydarłam mu kod.. i paczkę zabrałam. Niech sobie radzi sam z tym problemem.

Jak wyglądają kwiaty bo jechały długo, w ciemności, a listki miały zielone ? Do złota miałam włozyć kłącze paciorecznika bordowego, odłozyłam jak sadziłam swoje, ale nie mogłam poszukać - tak dobrze schowałam
yolka 17:04, 02 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Jola zrobiłam zdjęcia ubiorka wiecznie zielonego, zajrzyj do mnie

Ok ide
Mala_Mi 17:05, 02 kwi 2015

Bodziszki w idealnym stanie dotarły
kachat 17:10, 02 kwi 2015

yolka napisał(a)
Moja rabata jeszcze nie wymyślona do końca a juz mi się nie podoba, mam wątpliwości co do obwódki bukszpanowejj 4 juki muszą zostać (eM)

A może obwódka z lawendy..? I cała rabata taki bardziej suchy charakter by miała, by do jukk pasować. Obwódka z lawendy, a w środku rabaty rośliny na słońce znoszące suchsze warunki, czyli kosodrzewina (np. 2-3 sztuki), a wokół niej rozchodniki, trawki (rozplenice?), szałwie, może jeżówki..? Taki miks jak tutaj. Albo coś jak tutaj. Szałwie byłyby super, pięknie się komponują z żółtymi kwiatkami - jak tu albo z trawami jak tutaj

Rabata różana (np. z obwódką lawendową jak ta) chyba by nie pasowała do jukk...
yolka 17:29, 02 kwi 2015

kachat napisał(a)

A może obwódka z lawendy..? I cała rabata taki bardziej suchy charakter by miała, by do jukk pasować. Obwódka z lawendy, a w środku rabaty rośliny na słońce znoszące suchsze warunki, czyli kosodrzewina (np. 2-3 sztuki), a wokół niej rozchodniki, trawki (rozplenice?), szałwie, może jeżówki..? Taki miks jak tutaj. Albo coś jak tutaj. Szałwie byłyby super, pięknie się komponują z żółtymi kwiatkami - jak tu albo z trawami jak tutaj

Rabata różana (np. z obwódką lawendową jak ta) chyba by nie pasowała do jukk...

Dzięki za fajne podpowiedzi, lawenda z szałwia spodobała mi się szczególnie. szałwia też super wygląda, tylko nie wiem co to te żółte rośliby

yolka 17:30, 02 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Bodziszki w idealnym stanie dotarły

yolka 17:33, 02 kwi 2015

Agania napisał(a)
Inspirki super, z szałwią i rozchodnikami bajeczna, u mnie testowałam te czerwone rozchodniki, nie bardzo chcą u mnie rosnąć,, tylko odmiana Brilant spoko rośnie, szałwia ze stipami super wygląda

Zaczymam własnie mysleć o szałwi,